Help
RSS
English Dutch
 
Ketting Van Ballonnen 2012. Ketting Van Ballonnen 2012.

Nodig

€ 3.000,00

Tot nu toe

€ 3.822,00

0%

Finished


Ketting Van Ballonnen 2012.

Nummer: 70

Beoordeel

(5 beoordelingen)  

Ik ben Milou van Eldik en ben 18 jaar oud. Ik ga van 11 t/m 19 augustus 2012 de Ketting van Ballonen fietsen.

De Ketting van Ballonnen is een sponsorfietstocht door 25 jongeren die genezen zijn van kinderkanker en broers en zussen. Wij fietsen 660 km langs de zeven kinderoncologische ziekenhuizen in ons land.  De Ketting van Ballonen wordt georganiseerd door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

Het doel van de fietstocht is kinderen en jongeren met kanker en hun omgeving hoop geven en aan iedereen laten zien dat er een leven na kanker kan zijn. 

In 2003 is er bij mij kinderkanker geconstateerd, ik was toen 9 jaar oud. Ik had een rhabdomyosarcoom, een kwaadaardige weke delen tumor, die zich bevond aan mijn linkernier. De tumor was zo groot als een grote mensen hand en moest met chemotherapie, een operatie en radiotherapie verwijderd worden. 

Inmiddels ben ik genezen van deze verschrikkelijke ziekte, maar helaas krijgen dagelijks nog te veel kinderen en jongeren te maken met kinderkanker. Ik wil graag die kinderen en jongeren met hun familie een hart onder de riem steken, laten zien dat er leven is na kanker. 

We brengen daarom in alle kinderoncologische centra een bezoek aan de afdeling waar kinderen met kanker behandeld worden. Voor mij en de andere deelnemers is het volbrengen van de fietstocht een persoonlijke overwinning na een moeilijke periode. Met de fietstocht willen wij bovendien geld ophalen voor de VOKK. 

De VOKK betekent veel voor kinderen met kanker. De VOKK steunt hen met boekjes zoals Chemo-Kasper, de KanjerKetting, kinder- en jongerenbijeenkomsten en activiteiten zoals kampen en gezellige dagen. De VOKK doet ook veel om de zorg voor kinderen met kanker en hun gezin te verbeteren.

Ik hoop dat ik veel geld kan ophalen voor kinderen en jongeren die helaas op dit moment de steun nodig hebben van de VOKK. Inmiddels heb ik mijn streefbedrag gehaald, geweldig! Iedereen die heeft gedoneerd; ontzettend bedankt. Nu ga ik voor het verdubbelen van mijn streefbedrag, wie helpt?

De route voor de Ketting van Ballonnen 2012 is als volgt:
?11 aug: Zwolle Hoogeveen Assen
12 aug: Assen Groningen (UMCG - BKK) Drachten
13 aug: Drachten Zurich Wieringerwerf Hoorn
14 aug: Hoorn Amsterdam (AMC - EKZ)
15 aug: Amsterdam (VUmc) Leiden
16 aug: Leiden (LUMC) Den Haag (SKION) 
17 aug: Den Haag Rotterdam (Erasmus-SKZ) Geldermalsen
18 aug: Geldermalsen Nijmegen (UMCN) Boven Leeuwen
19 aug: Boven Leeuwen Nieuwegein (VOKK) Utrecht (UMCU-WKZ)
Publiek/aanmoediging is natuurlijk van harte welkom aan de route! :)

Kijkt u voor meer informatie over de VOKK op:
www.kettingvanballonnen.nl
www.vokk.nl
www.kanjerketting.nl


Project Media

Ketting Van Ballonnen 2012.

Tot nu toe

(127.4%)

Beoordelingen

(5)

Bezoeken

(3074)

Nieuwe reacties


activiteiten