Help
RSS
English Dutch
 
Viva Las Vega's Viva Las Vega's

Nodig

€ 3.000,00

Tot nu toe

€ 0,00

0%

Finished


Viva Las Vega's

Nummer: 37

Beoordeel

(0 beoordelingen)  

WIE ZIJN WE?

 

Een verse beweging, opgericht en gerund door jongeren met een liefde voor plantaardig lekkers. We houden ervan op een positieve en creatieve manier de consumptie van plantaardige voeding te promoten. Liefst verleiden we ook andere jongeren tot de keuze voor duurzame  lekkernijen.

 

DOELSTELLING:

 

Viva Las Vega’s heeft als doel het op een positieve en creatieve manier bevorderen van de consumptie van plantaardige voeding. Viva Las Vega’s zet zich op deze manier in voor een transitie naar een meer duurzame, diervriendelijke en mensvriendelijke samenleving. Dit doen we door consumenten enerzijds te verleiden tot en anderzijds te informeren over duurzame plantaardige voeding. 

------------------------------------------------------------

KOSTEN:

Om een stichting te worden hebben we een opstartbudget nodig. Hiermee kunnen we de notariskosten betalen voor het maken van officiële statuten. Vanaf het moment dat we als stichting geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel kunnen we grotere projecten gaan opzetten. Hiervoor hebben we echter op heel korte termijn 300 euro nodig. Wie kan ons helpen om dit jongereninitiatief van de grond te tillen?

--------------------------------------------------------------

PLANNEN EN WERKWIJZE:

In de praktijk gaan we op twee manieren te werk.

 

1)      In de eerste plaats  brengen  we mensen op een positieve manier in aanraking met plantaardige voeding. Daarmee willen we positieve associaties creëren rondom plantaardige consumptie. Dit doen we ondermeer door middel van:

 • Proeverijen van lekkere plantaardige producten
 • Samenwerking met chefkoks, VIP’s, BN’ers, 
 • Opzoeken van samenwerking met producenten en verkooppunten om plantaardige voeding een groter draagvlak te geven
 • Opzoeken van samenwerking met andere organisaties die werken rond duurzaam voedsel, eiwittransitie, bewustwording
 • receptenkaarten, website, sociale media, nieuwsbrief,
 • Het opzetten van festivals, filmavond, gastronomische diners, (kook)workshops,…

 

2)      In de tweede plaats willen we mensen informeren en sensibiliseren over het verschil dat zij zelf kunnen maken door plantaardig(er) te gaan eten. Dit doen we door middel van:

 • Berekening van eigen mundiale voetafdruk
 • Berekening van eigen watervoetafdruk
 • Vertoningen van documentaires en films over plantaardige consumptie.
 • Uitnodigen van sprekers, experts, wetenschappers, diëtisten
 • Het lanceren van spraakmakende campagnes met een knipoog.

GESCHIEDENIS

Viva Las Vega’s is opgericht door een aantal enthousiaste en gemotiveerde jongeren met een passie voor plantaardig eten. In maart 2011 organiseerden we ons eerste Viva Las Vega’s Festival op de Vrije Universiteit Amsterdam. In de zelfde periode lanceerden we de VegaMap Amsterdam, een vegetarische plattegrond van Amsterdam. Ook organiseerden we de VeggieChallenge 2011, een wedstrijd waar deelnemers zichzelf uitdaagden een hele lente lang een aantal dagen dierlijke producten te minderen. Ook bezochten Viva Las Vega’s vrijwilligers regelmatig festivals en activiteiten met een infostand en honderden plantaardige cupcakes. De initiatiefnemers kregen de smaak te pakken en besloten in de zomer van 2011 de Viva Las Vega’s stichting in het leven te roepen.
Link: Viva Las Vega's


Project Media

Viva Las Vega's

Tot nu toe

(0%)

Beoordelingen

(0)

Bezoeken

(241)

Nieuwe reacties


activiteiten