Help
RSS
English Dutch
 

Project gegevens

Renovatie van gezondheidscentrum in Togo / Renovation of a healthcare centre in Togo


For a brief project description in English : scroll down

======================================

Dutch:

Togo ligt in West-Afrika en is een buurland van Ghana. Bewoners van het Togolese platteland moeten tientallen kilometers reizen voor basale medische zorg.

Het renoveren en opnieuw inrichten van het gezondheidscentrum in  Kotchokopé, een plattelandsgemeenschap op 100 km afstand van de hoofdstad Lomé, is dan ook dringend noodzakelijk. Niet alleen voor de bewoners van Kotchokopé, maar ook voor de dorpen in de wijde omgeving.

Kotchokopé heeft een gezondheidscentrum, maar de bewoners hebben de middelen niet om het te exploiteren en te onderhouden.  Het betreft het enige gezondheidscentrum in de wijde omgeving. Het centrum is in vervallen staat,  kampt met geldgebrek en tekort aan personeel.  De bewoners van Kotchokpé en de dorpen in de omgeving moeten nu tientallen kilometers reizen voor medische zorg.

De bijdrage van de overheid  beperkt zich tot de loonkosten van de vroedvrouw van het centrum.

Het doel van het project “Renovatie en herinrichting van het gezondheidscentrum in Kotchokopé, Togo” is het opknappen van het gezondheidscentrum, het opnieuw inrichten en het aanschaffen van een aantal noodzakelijke medische materialen.

De renovatie van het gebouw is noodzakelijk aangezien het in vervallen staat is (zie foto’s).  Er zullen schoonmaak-  schilder- en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.  Vervolgens zal het centrum worden uitgerust met een aantal basale medische materialen.

Na afloop van het project zal het centrum weer bruikbaar zijn voor de bewoners  van  Kotchokopé  en de dorpen in de wijde omgeving.

De renovatiewerkzaamheden en  inrichting van het centrum worden uitgevoerd door het locale comité CVD (Comité Villageois du Dévoppement), in samenwerking met de Togolese vrijwillgersorganisatie Vivenus (vivenus.net78.net) en een tweetal klinieken in Lomé. 

========================================

English:

If you live in a village in Togo, West-Africa, you will need to travel a long way in order to obtain basic medical care.The village Kotchokopé, at 100 km away from the capital city Lomé, is one of the rare villages with a healthcare centre  in the wide area. The building is in a very bad state, renovation is needed urgently. Basic medical materials are lacking. The project aims at renovating the building and supplying the centre with basic medical materials.The project is carried out by the commitee of local development CVD (Comité Villageois du Dévoppement),  the Togolese humanitarian organisation Vivenus as well as two hospital clinics of Lomé. 


Bevolking van Kotchokopé moet nu vele km reizen voor medische zorg.Gezondheidscentrum renoveren en voorzien van basale medische voorzieningenProject locatie

Project begunstigde

Gezondheidscentrum Togo

Tot nu toe

(40%)

Beoordelingen

(1)

Bezoeken

(582)

Nieuwe reacties


activiteiten